tiistai 15. marraskuuta 2011

Kennelyskää ja treeniä

Heippa vaan!

Täällä Kannuksessa ollaan saatu nytten desinfioida, vaihtaa vaatteita ja varoa kaikkia koiria ihan kyllikseen. Täällä nimittäin riehuu kennelyskä. Viheliäinen tauti ei ole vielä onneksi saanut otettaan meidän pikku-neidistä (kop, kop, kop), mutta vielähän se kerkiää. Tauti on on tosi inhottava koska koiria ei saa päästää kaveeraamaan muitten koirien kanssa ja ollaan yritetty estää taudin leviämistä kämpän kesken niinkin että ollaan pidetty koirat omissa huoneissaan ja ulko-ovelle kämppikseni asensi ViskonS-vesi astian jossa uitetaan kengät ennen ulos menoa ja sisälle tullessa jotta kaikki mahdolliset pöpöt jäisi kotimme ulkopuolelle.

Vähän ollaan Lystin kanssa reenailtu. Viime viikolla loppuviikosta käytiin tekemässä toko-juttuja kentällä. Otettiin paikallamakuuta, vasemmalle kääntymisiä peruuttaen, seuraamista ja estehyppyäkin piti ottaa mutta unohdin =) paikalla makuuta sain yrittää aika kauan ennenkuin se onnistui. Lysti nousi kokoajan ylös, kun lähdin takasin. Millään ei ois neiti malttnut olla paikoillaan. Jätin sen sitten onnistumiseen, enkä tehnyt sitä sen enempää, koska aattelin sillä kerralla treenata vasemmalle kääntymistä paremmin. Kääntymis harjoitukset tein  imuuttaen ja sainkin asiaa ajettua ihan kivasti eteenpäin. Kentälle tuli joku toinenki reenaamaan, joka meitä ei haitanut, sillä pikku häiriö on ihan hyvästä. Välistä seuruutin Lystiä pari askelta että peruutus harjoituksista ei mene mieli kokonaan. Mutta tosi hyvin Lysti jaksoi silti. Treenasin n.20min aika tiisviisti(aika sisältää pikku tauot), joka oli meille huippu aika, sillä Lysti ei jaksa oikein kunnolla keskittyä, lapinkoira ku on, pitkiä aikoja. Lopuksi leikittiin vähän räteillä =) Illalla tein sille vielä iltaruoasta jäljen pellolle. Se ei mennyt kyllä ihan nappiin. Näytti sille kuin lystiä olisi haitannut ne makupalat silellä ja se mennä touhotti kauheaa kyytiä. Sitten se hoksasi että määhän vedän hihnassa ja ampaisi viereen. Kehotin jatkamaan, mutta heti ko, liina meni tuntumalle lopetti koira jäljen ajamisen. Onneksi jälki loppui kuitenkin silleen hyvin että Lysti ajoi sitä muutamien metrien matkalsta niin että liina oli kireällä.

Perjantaina meillä oli käytännöntunnit  ja oltiin tokoa. Tehtiin kuja luoksetulo, joka meni tosi hyvin. Aluksi pelotti että Lysti ei tule tykö koska edellisen kerran ko tehtiin kuja luoksetuloa, Lysti ei tullut suoraan tykö vaan meni pullistelemaan luokkakaverini koiralle. Mutta hyvin se meni. Koirilla jotka muodosti kujan oli aika pitkä välimatka, mutta se oli varmasti vielä parempi. niin lystin ei tartte alakaa miettimään tullakko tykö vaikko mennäkkö laikkimään kavereitten kanssa. Sitten otettiin kontakti kävelyä, samalla pujotellen muitten koirien ja ihmisten ympäri. Sekin meni tosi hyvin. Harjoiteltiin myös perusasennosta maahan menoa, koska Lysti tekee sen vinoon. Ensin se istuu suorassa, mutta menee sitten vinoon viereen maahan. Sain neuvoiksi laittaa vasemman jalan eteen ja palkata vasemmalla kädellä ulkokautta, jolloin koira ei voi mennä vinoon. Tätä ollaan sitten harjoiteltu ja pikkuhiljaa se alkaa onnistua.

Tällä viikolla minulla on "kentsu" eli koirahoitolan työvuoro viikko ja aika kuluu pää aisiassa sielä. Eilen en edes ehtinyt kunnon lenkille koiran kanssa, mutta onneksi tänään ei ole ollut niin kiire aikataulu. Aamu oli niin ihana ku oli pakkasta jonkun verran ja reippaina tyttöinä kävimme kuuden aikaan 1.5km aamulenkin. Kuu paistoi, niin ei ollut edes pimeetä. Päivällä peittelimme häkistä kuopat ja Lysti oli ihan varma että se lapio syö sen =) Toisella hieman pidemmällä tauolla kerkesin harjailla Lystin niitä olemattomia jäljellä olevia karvoja, mutta vielä sitä karvaa lahti vaikka kuinka paljon. Viikkohuollon jäläkeen mentiin pellolle heittelemään patukoita. Lystillä oli niin hauskaa! Oikeasti oli aika riski altista päästää koira irti näin tautisen aikana, mutta nyt oli pakko tilanne. Toisella olisi varmaan pää kohta hajonnut ellei se olisi päässyt juoksemaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti