perjantai 4. marraskuuta 2011

Tuhoja ja treeniä

Nyt on on vähäksi aikaa näytelmät näytelty ja nyt keskitytään vain treenaamiseen. Lystin kanssa ollaan tokoiltu nyt ihan kivasti. Neiti on loistanut treeneissä nyt parin viikon ajan ja haukku ilmaisukin ollaan löydetty. Aluksi haukku oli niin kiven takana, että ehdin jo miettiä että pitäiskö Lystistä tehä sitteki rulla-koira. Juostiin kämppiksen kanssa selkämärkänä treenikentällä huutaen ja kutsuen Lystiä, leikkien sen leluilla. Varmaan kaikki keinot kokeiltiin ja vain pari haukkua saatiin aikaan. Vähän aikaa sitte huomasin että kun puhallan koiran naamalle tarpeeksi kauan se tympääntyy ja turhautuu ja lopulta haukahtaa. Tästä sitten palkkaamaan ja sieltä se tuli. Pikkusen etukumarassa, koiraa haastaen ja sanomalla koiralle ukko samalla puhaltaen sen naamaan, alkoi ääntä tulla =)

Kentällä seuraammiset ja jäävät ovat alkaneet sujua jo ihan hyvin. Seuratessa Lysti tulee ilolla mukana. Kontakti pysyy tosihyvin paitsi sitten jos palkkaan koiraa liian usein namilla, sillä silloin silmät siirtyy mun käsiin ja odottaa että milloin saisi sitä herkkua. Jäävissä pitää edelleen pysähtyä ja pyytää koiraa jäämään paikoilleen, mutta nyt voin mennä jo pitemmän matkan Lystin tyköä poispäin.

Sisällä matonreunaa ja ruokakuppia apuna käuttäen olen harjoitellut kaukoja ja ne alkaakin jo sujua jos palkkana on ruokakuppi tai edessä on matonreuna, jonka yli ei saa tulla. Perusasennon oikeaa paikkaa ollaan myös harjoiteltu ruokakupin avulla, sillä Lysti tahtoo tulla liian eteen.

Viime viikolla tunneilla meillä oli cani crossia. Päästiin Lystinkin kanssa kokeileen touhua. Hyvinhän se meni kun edellä menevät kolme opettajan koiraa oli ns."vetoapuna". Alussa lysti oli ihan ihmeissään ko se ei saa oikeesti vetää hihnassa ja nyt kehotin sitä vetämään, mutta sitten kun edellä paineli kolme umpioutoa koiraa, joihin Lysti halusi palavasti tutstua, niin sitten neitiä vietiin=) Kun Lystin jälkeen kokeilin opettajani tervu-urosta Timoa, oli meno aivan toista. Tuntui sille että eihän Lysti vetänyt ollenkaan;) Alkumatka menikin nauraessa Lystin vauhdille, mutta sitten juoksu lähti onneksi rullaamaan. Olis kyllä huippua alkaa harrastaan tuotaki lajia....

Tällä viikolla meillä oli tokoa ja sitte mentiin verstaalle treenaamaan pöydälle hyppäämistä. Siitäkös Lysti innostui. Se oli hyppimässä kokoajan pöydälle. Alastulo ei ollut niin hauskaa ja sitä sai alashoukutellakin, liekkö sen takia että pöydät oli niin korkeita, tai sillä kävi alastulo kipiää johonki tai sitten vaan pöydältä pois tule ei ollut yksinkertaisesti mukavaa;) Toivottavasti se ei alanyt sitten sisälläkin hyppiä pöydälle=)

Lystillä on joku ihmeen himo neuleisiin. En voi tajuta sitä. Se saattaa hypätä sängylle ja ottaa sitten hyllystä, joka on sängyn yläpuolella, neuleen ja tuhota sen. Kaksi tai kolme neuletta on neiti jo syönyt ja aina saa olla vahtaamassa että se kekiä ottaa uusia. Kun yrittää jotai saada aikaan Joulupukin konttiin niin koira käy syömässä ne, niin kyllä on fiilikset korkeella.

Lystin henki on haissut jo hirveen pitkään ihan uskomattoman pahalle, vaikka sen suussa ei olekkaan ainakaan paljoa, hammaskiveä. Tänään sitten menin apteekkiin ja aatteli ostaa sitä juomaveteen laitettavaa "hengityksen raikastajaa", mutta sitä ei ollut apteekissa ja sain sitten sellaista tahnaa, jota pitää antaa kerran päivässä noin 5cm. Se tahna maksoi pienen omaisuuden joten sen oisi parempi helpottaa tai muuten.... olen tosi pettynyt...

Kuvista on nyt sitten vähän taukoa, sillä olen onnistuneesti hukannut kamerani kuvajohdon niin en voi laittaa koirasta kuvia koneelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti