torstai 29. syyskuuta 2011

Hakua

Aloitimme haku harjoitukset jo viime viikolla. Maanantaina oltiin metsässä ja tehtiin ihan helppoja harjoituksia. Maalimies jolla oli palkat lähti metsään juosten huutaen samalla koiraa nimeltä. Kun maalimies katosi näkyvistä piiloon päästettiinkoira etsimään ukko-sanalla. Ekat kaksi lähtöä oli silleen. Kolmas tehtiin niin että kun koira oli löytänyt maalimiehen toisen kerran meni ohjaaja koiran luo ja otti kiinni ja toi pois metästä. Sillä välin kun ohjaaja koira käveli metyästä pois meni maalimies mettää pitkin kolmanteen piiloon, polkemattomaan metsään. Sitten lähetettin koira metsään. Lysti ei tajunnu mennä heti maalimiehelle vaan jäi syömään marjoja=) Otin koiran kiinni, maalimies kävi näyttäytymässä ja kun Lysti huomasi sen meni se piiloon ja koira etsimään. Hyvin se sitte löyty.

Tiistaina oltiin Kokkolan raunioradalla. Lysti nautti kiipeilystä ihan hulluna ja oli yhtä innokas kuin maanantainakin. Otettiin taas kolme lähtöä ja kaikki meni tosi hyvin. Piilot oli aika heleppoja ja Lysti löysi hyvin. Viiminen piilo otettiin silleen että maalimies meni semmoseen luolaan tai putkeen. Sitä Lysti ei löytänytkään niin heleposti=) Mutta koirasta näki että se nautti ihan kunnolla työn teosta:)

Keskiviikkona oltiin taas raunioilla. Meni ihan yhtähyvin kuin tiistainakin. Nyt tehtiin silleen että eka piilo oli semmosen betoni-järkäle kasan takana, toinen oli samassa putkessa kuin eilen ja kolmas mäen päällä, puun takana, kuopassa. Lysti löysi tosi hyvin taas. Paitsi kolmannella kerralla kun päästin koiraa etsimään "ukkoa" Lysti juoksi suoraan tunnelliin:) Se oli sellanen hämäys, kokeilu juttu.

Tällä viikolla maanantaina oli porras ja haku treenejä. Kiipeiltiin erilaisia portaita ylös ja alas. Alussa näytti että ritilä portaat hirvitti koiraa pikkusen, mutta onnistui neki onneksi ihan hyvin:) Hakuja mentiin ottamaan rantaan. Tai toisin sanoen takiais puskaan:) Lysti oli ihan täynnä takiaisia kun tultiin pois. Niitä oli sitten kiva irrotella. Kun itse en kerinnyt kaikki ottaa tunnilla irrotti koira loput itse:)

Tiistaina oli hyvä tuuli. Hakukin onnistui tosi hyvin. Otettiin kolome lähtöä per koira ja lopuksi vielä sellanen tuulitreeni. Lysti haki oikeen innolla. Eka lähtö oli näkölähtö, mutta käänsin koiran toisin päin  kun maalimies oli juossut metsään jonkun matkaa. Se löytyi hyvin. Toinen oli haamuna. Eli maalimies oli jo piilossa, mutta näyttäytyi koiralle heilumalla haamuna metsässä. kun koira huomasi pääsi se etsimään "ukkoa". Tässä koira juoksi tuulen alle ja sitten suoraan maalimiehelle. Kolmas olikin jo haastava. Maalimies oli metsässä piilossa jo valamiiksi, mutta ei näyttäytynyt koiralle. Nytkin lysti kiersi tuulen alle ja suoraan maalimiehelle. Kylläpä olin tyytyväinen:) Viimeinen tuuli treeni oli sellanen että maalimies oli metsässä piilossa ja lähdettiin kävelemään tuulen alapuolta koiran kanssa kohti maalimiestä. Koiran piti saada haju maalimiehestä ja mennä sen luo. Aika pian koira saikin hajun ja juoksi maalimiehelle. Oli kyllä tosihyvin onnistunu treeni. Koirakin nukkui pari tuntia ihan rauhassa:)

Keskiviikkona oltiin taas haku metässä. Nyt ei tuullu juuri ollenkaan, mutta oli senkin edestä kylymä. Tällä kertaa reeni ei menny ihan niin hyvin. Ekassa lähössä koira jäi vain juoksemaan, mutta kun haju tuli nokkaan meni se suorinta tietä maalimiehelle. Toinen lähtö oli haamu-lähtö. Siinä koira meni tuulen alle ja suoraan maalimiehelle. Kolmannessa lähetin koiran vinosti eikä se oiken irronnut. Lähetin sen kaksi kertaa, mutta kun lähetys oli vino ei se onnistunut. Sitten maalimies tuli näyttäytymään ja meni takas piiloon. Koira löysi sitten heti. Tehtiin vielä yksi. Samanlainen harjoitus. Maalimies oli jo metsässä ja koira lähti sinne ilman että näki maalimiestä ollenkaan. Nyt meni taas hyvin. Koira juoksi tuulen alle ja löysi heti.

Nyt vaan pitäisi alkaa harjoitella ilmasua. Aatten kokeilla haukku ilimasua. On neitistä saatukin ääntä jo mutta, vielä on hiomista.

Loppuun pari kuvaa Tennarilta ku koirat oli leikkimässä.
Kuvat: Sarianna Junnila
                                           Nami ja Lysti

                                           Lysti ja Stella


                                           Lysti, Stella ja Roxy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti